Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-09@06:43:53 GMT

۵ بعد یک شهر شکوفا

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۵۶۵۹۰

۵ بعد یک شهر شکوفا

یک کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری گفت: شکوفایی شهری مفهومی گسترده است و با سیاست‌های شفاف و توسعه متعادل و هماهنگ در محیطی منصفانه و عادلانه سر و کار دارد.

عبدالمطلب کریم‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: شکوفایی مفهومی گسترده است که در ارتباط با توسعه متعادل و هماهنگ در محیطی همراه با انصاف و عدالت مطرح می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: بر این اساس شکوفایی شهری نوعی ساخت و ساز اجتماعی است که بررسی می‌کند شهرها چگونه می‌توانند تولید داشته باشند و از چه طریق مزایای این تولید می‌تواند به شیوه‌ای عادلانه میان شهروندان تقسیم شود.

این کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری اضافه کرد: این تفکر، متضمن رشد اقتصادی، حاکم بودن روابط اجتماعی، پایداری محیطی و کیفیت زندگی بهتر است.

کریم‌زاده تصریح کرد: مفهوم شکوفایی شهری، پیوندی ناگسستنی با کیفیت زندگی شهری و توسعه پایدار دارد؛ توسعه‌ای که بر اساس مشارکت‌های مدنی، پاسخ به معضلات عصر حاضر، بهینه سازی منابع و نیز فراهم سازی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های لازم برای آینده، محقق شود.

وی با بیان اینکه سازمان اسکان بشر ملل متحد شاخص جامعی را به نام شاخص شکوفایی شهری برای سنجش میزان رشد و توسعه انسانی و اقتصادی برای شهرها معرفی کرده است، تاکید کرد: شکوفایی شهری مفهومی گسترده است که با سیاست‌های شفاف و توسعه متعادل و هماهنگ در محیطی منصفانه و عادلانه سر و کار دارد.

اولین بعد شکوفایی شهری رشد اقتصادی است

این کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری به فاکتورهای اصلی شکوفایی در شهرها اشاره و اضافه کرد: اولین بعد شکوفایی شهری رشد اقتصادی بر پایه تولید، ایجاد سرمایه و اشتغال است که در نتیجه آن همه مردم باید توانایی پرداخت امکانات استاندارد زندگی را در حد کافی داشته باشند.

کریم‌زاده گفت: بعد دیگر یک شهر شکوفا زیرساخت‌ها و امکانات عمومی نظیر آب آشامیدنی کافی، خدمات درمانی و بهداشتی منابع تأمین برق، شبکه راه‌ها و سایر امکانات و زیرساخت‌ها است.

وی افزود: سومین بعد کیفیت زندگی است که شاخص‌هایی نظیر سلامت، امنیت و تحصیلات را شامل می‌شود.

این کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری با اشاره به بعد چهارم یک شهر شکوفا، خاطرنشان کرد: شهر زمانی شکوفا می‌شود که فقر در آن به حداقل برسد؛ لذا کاهش محله‌های زاغه نشین و فراهم آوردن امکان مشارکت مدنی از جمله مواردی است که یک شهر شکوفا باید برای ساکنان خود فراهم کند، به نحوی که موجب فزونی بخشیدن به دامنه اختیارات، ایجاد محیط‌های توان ساز، و رفع تبعیض‌های اجتماعی شود.

کریم‌زاده اضافه کرد: امروزه توقع از نحوه فعالیت مدیریت شهری به ویژه شهرداری، افزایش سطح تعامل با شهروندان است و این امر مستلزم دانشی متفاوت و تغییر جهت از نگرش‌های سنتی به سوی ارائه خدمات و مشارکت است.

وی افزود: بعد پنجم شهر شکوفا، نحوه توزیع یا باز توزیع فرصت‌ها در یک شهر است به گونه‌ای که موجب تنزل کیفیت محیط زیست نشود، به عبارت دیگر منابع طبیعی در یک شهر باید در راستای توسعه پایدار آن شهر استفاده و محافظت شود.

بسیار نادر است که شهری تمامی این پنج بعد را به صورت متعادل داشته باشد

این کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری گفت: این ابعاد می‌تواند به عنوان پره‌های یک چرخ در نظر گرفته شود که توپی چرخ متشکل از مؤسسات دولتی، قوانین و شیوه نامه‌های برنامه ریزی شهری، و برای حفظ تعادل میان ابعاد مختلف ضروری است.

کریم‌زاده تاکید کرد: توسعه متوازن همراه با مشارکت، یکی از ویژگی‌های بسیار مهم شکوفایی است و هیچیک از این ابعاد نباید بر دیگری غلبه کند؛ البته در عمل بسیار نادر است که شهری همیشه تمامی این پنج بعد را به صورت متعادل داشته باشد و این جایی است که سیاست‌های مداخله‌ای شاخص شکوفایی در هر شهر مطرح می‌شود.

وی تصریح کرد: از آنجایی که شرایط اجتماعی اقتصادی در مقیاسی محلی و گسترده تغییر می‌کند، بر روی یک یا چند بعد شکوفایی تأثیر می‌گذارد، در این حالت سیاست‌های مداخله‌ای باید تعادل را دوباره به چرخه بازگرداند.

این کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری افزود: در این تلاش مسئولان متوجه خواهند شد که پیوستگی میان این پنج پره می‌تواند مفید باشد.

کد خبر 520677

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهر شهرهاي ايران شكوفايي شهري شکوفایی اقتصاد مدیریت شهری مشارکت شهروندان شرایط اقتصادی نقش شهروندان در شهر توسعه شهری برنامه ریزی شهری پایداری شهری کیفیت زندگی کیفیت زندگی در شهر بهبود کیفیت زندگی شهری توزیع عادلانه خدمات توزیع عادلانه زندگی شهری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شکوفایی شهری کریم زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۶۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نشست ۴۵سال خدمت ماندگار با حضور معاونین عمرانی ادوار وزارت کشور

اولین نشست هم‌اندیشی معاونین عمرانی وزارت کشور از ابتدای انقلاب با عنوان ۴۵ سال خدمت ماندگار در وزارت کشور برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مهدی جمالی‌نژاد اظهار کرد: این برنامه با هدف فراهم نمودن فرصتی جهت تبادل نظر و تجربیات ایشان در راستای بهبود کارایی و کیفیت پروژه‌های عمرانی و توسعه نظام شهری و روستایی کشور برگزار شد.

وی گفت: در این نشست صمیمی که با حضور وزیر محترم کشور، معاونین محترم عمرانی سابق و مدیران حوزه معاونت عمرانی وزارت کشور برگزار شد، هر یک از معاونین ضمن بیان اهم تجارب خود پرداخته و مهمترین موضوعات مرتبط با پروژه‌های عمرانی مطرح و مورد تبادل نظر قرار گرفت.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور تصریح کرد: ضرورت تقویت نقش و جایگاه مهم حوزه معاونت عمرانی با هدف کارایی بهتر جهت تحقق مأموریت‌های سازمانی و هماهنگی بین بخشی مورد تاکید قرار گفت تا توسعه پایدار شهری و روستایی در سطح کشور هر چه بیشتر به منصه ظهور برسد.

جمالی‌نژاد ادامه داد: ضرورت توجه به بحث مدیریت دانش و بهره‌گیری از ظرفیت مشورتی معاونین عمرانی سابق در حوزه سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی عمرانی در کشور و توجه به مقوله آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی و انتصاب مدیران و شهرداران بر اساس تخصص و طی دوره‌های آموزش مدیریتی مربوطه از دیگر تأکیدات معاونین عمرانی ادوار در جلسه مذکور بود.

وی خاطرنشان کرد: لزوم تاکید و پیگیری مقوله درآمدزایی پایدار شهرداری‌ها و دهیاری‌ها با هدف جلوگیری از تراکم فروشی، همگام با ایجاد بانک اطلاعاتی هوشمند با هدف جلوگیری از توزیع نامتوازن و ناعادلانه تسهیلات به استان‌ها از دیگر موارد مورد بحث مدیران سابق حوزه عمرانی وزارت کشور بود.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور با بیان ضرورت حذف قوانین و مقررات زائد و بازنگری در قوانین حوزه شوراها و شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در جلسه گفت: معاونین عمرانی سابق بر ضرورت توجه به بررسی همه جانبه و دقیق و کارشناسانه بخشنامه‌های ابلاغی حوزه معاونت عمرانی تاکید داشتند.

کد خبر 751806

دیگر خبرها

  • توسعه محلات، مشارکت مردم را محقق می‌کند
  • ساختمان‌های چندکاربری؛ نیاز امروز شهرها
  • نشست معاونان عمرانی ادوار وزارت کشور برگزار شد
  • برگزاری نشست ۴۵سال خدمت ماندگار با حضور معاونین عمرانی ادوار وزارت کشور
  • توسعه هر منطقه‌ مرهون بهره‌گیری صحیح از ظرفیت‌های اجتماعی است
  • صرف ۸ میلیارد ریال اعتبار برای توسعه سیستم‌های روشنایی در شهرکرد
  • ۱۷ درصد وسعت گناباد و شهرهای توابع آن مشمول بازآفرینی شهری قرار گرفت
  • تولید ورق نازک سرآغازی برای رشد و شکوفایی خط قلع‌اندود
  • بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری
  • بررسی محدوده، ارتفاعات و کاربری‌های شهر اصفهان در طرح جامع