Web Analytics Made Easy - Statcounter

سبزعلیپور گفت: اگر میخواهیم مشکلات تولید و اقتصاد کشور در کوتاه ترین زمان مرتفع و رشد و شکوفایی در همه زمینه ها محقق شود، باید دولت خود را از اقتصاد بیرون بکشد و کار را به بخش خصوصی محول کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا سبزعلیپور رئیس مرکز تجارت جهانی ایران گفت: اخیراً شاهد برخی دستورات رئیس جمهور  در حوزه بودجه، بورس، ارز، بانک، کنترل قیمت ها، مبارزه با قاچاق و دستورات دیگر در جهت رفع مشکلات اقتصادی و بهبود و اوضاع بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در آخرین دستوری که اواسط هفته قبل نیز صادر شد، رئیس جمهور محترم طی بازدید از شرکت ایران خودرو، مبادرت به صدور 8 دستور نموده و خواستار اجرای سریع آن شدند. بحث ما بر سر اصل دستورات نیست بلکه بحث اصلی تحقق این دستورات است که اگر کمی به عقب برگردیم و دستورات روسای جمهور قبلی را مرور و میزان تحقق آن دستورات را هم به عینه مشاهده کنیم، مشخص خواهد شد که نه تنها غالب دستورات اجرا و محقق نشده بلکه بورطه فراموشی سپرده شده است.

علیپور تصریح نمود: اولاً رشد تولید کشور، رفع بیکاری و مشکلات بانکی و همچنین شکوفایی اقتصاد ایران با صدور دستورات صرف انجام نخواهد شد و که اگر قرار بر رشد و شکوفایی اقتصاد کشور با دستور بود، قطعاً امروز دیگر احتیاجی به دستورات جدید نبود. پس ملاحظه میفرمائید که دستورات خشک و خالی هرگز اجرایی نشده و از همین رو همۀ مشکلات روی هم جمع شده و بر روی دست دولت جدید باقیمانده است.      

وی افزود: طبق گفته رئیس جمهور اقتصاد دستوری چاره کار نیست و مدیریت جهادی می خواهد، ولی هنوز این مدیریت جهادی در بخش هایی از دستگاه‌های اقتصادی بوجود نیامده است.

سبزعلیپور اظهار داشت: ناراحتی ما از این بابت است که وقتی دستورات رئیس جمهور صادر می شود و متأسفانه این دستورات محقق و اجرا نمی شوند و بر روی زمین می مانند، این اصلاً پسندیده و قابل تحمل نیست و برای ملت ایران نیز ناراحت کننده است که چرا دولتمردان و مسئولین اجرایی کشور به دستورات رئیس جمهور کشورمان توجه نمی کنند و نسبت به این دستورات بی اعتنا هستند.

وی در خصوص دستورات چند روز پیش در شرکت ایران خودرو در جهت ساماندهی اوضاع خودرو گفت: این شرکت سالهاست با برخی مدیریت‌های غلط به یکی از بدهکارترین شرکتها مبدل گردیده و هیچکس از خدمات و محصولاتش رضایت ندارد، بنابراین نباید انتظار داشت که یک شبه دچار تحول شده و همه دستورات رئیس جمهور محترم را سریعاً انجام دهد.اجرای غالب این دستورات در کوتاه مدت قابل تحقق نیست. مثلاً افزایش 50 درصد تولید خودرو بدون ایجاد خط تولید جدید ممکن نیست که آنهم در شرایط بدهکاری شرکت کار سختی است.

وی با بیان اینکه این شرکت سالهاست نتوانسته خودروی جدیدی طراحی کند، تولید و عرضۀ حداقل یک «خودروی اقتصادی» با ساختار به روز را در کوتاه مدت اجرایی ندانست و گفت: اینکه مثلا اتاق خودرو را تغییر شکل بدهند و یا چراغش را بزرگتر و یا کوچکتر کنند، طراحی خودروی جدید نیست. 

سبزعلیپور تأکید کرد، اقتصاد و تولید کشور هرگز با دستور شکوفا نخواهد شد و رشد و شکوفایی اقتصاد و رفع مشکلات بطور قطع برنامه و ابزار و تیم متخصص و دلسوز و کاردان میخواهد. اگر می خواهیم صنعت خودروسازی کشور سامان یافته و خودروهای جدید و پیشرفته تولید شود، باید اجازه دهیم بخش خصوصی به عرصه تولید خودرو ورود پیدا کند تا دیگر مردم خودروهای بی کیفیت و گران نخرند و در نتیجه با رقابتی که بین شرکتهای دولتی و خصوصی بوجود می آید، موجب میشود تا این شرکتها هم تحولی در تولید و قیمت و نحوۀ فروش و خدمات پس از فروش خود ایجاد کنند و این مشکل رفته رفته حل شود.

وی افزود: در حال حاضر بخش خصوصی برای ساخت خودروهای برقی و پیشرفته و باکیفیت سرمایه گذاری هم کرده و کارخانجاتی نیز ساخته است، ولی برخی موانع کارش را متوقف کرده است.

رئیس مرکز تجارت جهانی ایران در پایان اظهار داشت: اگر میخواهیم مشکلات تولید و اقتصاد کشور در کوتاه ترین زمان مرتفع و رشد و شکوفایی در همه زمینه ها محقق شود، باید دولت را از اقتصاد بیرون بکشیم و کار را به بخش خصوصی محول کنیم. اقتصاد تمام کشورهای پیشرفته دنیا فقط و فقط توسط بخش خصوصی ساخته و روز به روز رشد کرده است. دولتها فقط سیاستگذار، بستر ساز و ناظر بر کارها هستند و اجرای کار در دست بخش خصوصی است. کشور ما هم از این قاعده مستثنی نیست و اگر می خواهد از دنیا عقب نماند و به قدرت اقتصادی مبدل شود، باید کارها را به بخش خصوصی بسپارد تا دیگر نیازی به صدور دستورات پی در پی نباشد.

به گفته وی، کشور ما دارای کارآفرینان بزرگی است که هر کدام دست کمی از خارجی ها ندارند و هر یک میتوانند بخشی از مشکلات اقتصادی کشور را در اوج تحریمها مرتفع نمایند. پس دولت باید آنان را دریابد تا مشکلات خودش نیز روز به روز کمتر و از دست کسری بودجه، خام فروشی، بیکاری جوانان و دهها مشکل دیگر خلاصی یابد. والا با روند فعلی اگر توافقنامه وین هم امضاء شود و مجدداً  برجام هم احیاء گردد، هیچ اتفاق مثبت تازه ای در کشور رخ نخواهد داد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رشد و شکوفایی رئیس جمهور بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۲۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تعهد ارزی مانع صادرات صنایع کنسرو

رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران گفت: با بیان اینکه رفع تعهد ارزی، تحریمی خود ساخته را برای صنایع ایجاد کرده است گفت: محصولی که با تمامی سختی‌ها و مشکلات تولید می‌شود برای عرضه آن نیز در بازار های داخلی و خارجی موانعی وجود دارد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم مسعود بختیاری، در نشست بررسی فرصت‌ها و چالش‌های کسب و کار کنسرو در سال 1403 اظهار داشت: از گذشته تولیدکنندگان صنایع غذایی برای تأمین سرمایه در گردش وابسته به شبکه بانکی‌ بوده‌اند اما با توجه به این‌که ساختار فعلی شبکه بانکی کشور انقباضی است و زمزمه‌هایی نیز مبنی بر افزایش نرخ سود وجود دارد، باید اذعان کرد که صنایع برای تامین مالی و سرمایه در گردش وضعیت مناسبی ندارند.

وی افزود: به‌دلیل تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان، مشکلاتی برای تامین مواد اولیه ازجمله تون ماهیان وجود دارد؛ که در این شرایط لازم است وزارت جهادکشاورزی و وزارت صمت شرایط ثبت سفارش‌ها مواد اولیه را تسهیل کنند.

رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران با اشاره به مشکل ریزش سرمایه‌های انسانی در صنایع گفت: نیروی انسانی جدید از نظر انگیزه، توان و دلبستگی به کار با نسل قبل تفاوت دارد و دچار فرسودگی نیروی انسانی در صنایع شده‌ایم.

وی با بیان اینکه تامین انرژی نیز یکی از چالش‌های صنایع غذایی از جمله صنعت کنسرو است، تصریح کرد: خاموشی دستگاه‌های خط تولید به‌دلیل قطعی برق صدمات جبران‌ناپذیری به صنایع کنسرو کشور تحمیل کرده است و در صورت تکرار در سال جدید به مشکلات صنایع می افزاید.

بختیاری با بیان اینکه برای جهش تولید باید زیرساخت‌ها مهیا شود؛ اظهار داشت: صنایع با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کنند که برای تحقق جهش تولید نیازمند رفع این مشکلات هستیم.

وی با اشاره به مشکلات پیش روی محیط کسب و کار گفت:  دستگاه‌های متعددی مانند سازمان غذا و دارو، سازمان ملی استاندارد، وزارت جهادکشاورزی، وزارت صمت، سازمان حمایت، سازمان محیط‌زیست، وزارت کار، سازمان امور مالیاتی و تأمین اجتماعی به استناد یک یا چند ماده قانونی خود را در تصمیم‌گیری‌ها برای صنعت غذا دخیل می‌دانند و ناهماهنگی و مشکلاتی را ایجاد می‌کنند.

بختیاری با بیان اینکه رفع تعهد ارزی، تحریمی خود ساخته را برای صنایع ایجاد کرده است گفت: محصولی که با تمامی سختی‌ها و مشکلات تولید می‌شود برای عرضه آن نیز در بازار های داخلی و خارجی موانعی وجود دارد.

عدم امکان رقابت تولید کنندگان با واسطه‌ها در صاردات کنسرو!

وی گفت: با توجه به افزایش حقوق و دستمزد که صورت  گرفته در سال جاری به نظر می‌رسد چند ماهی تاب‌آوری و اقشار کارمند و کارگر بتوانند قدرت خرید متناسبی داشته باشند ولی با توجه به تورم ممکن است با رکود مواجه شویم و در بازار بین‌المللی نیز مشکلاتی از جمله تحریم خود ساخته رفع تعهد ارزی وجود دارد.

وی اظهار داشت: برخی ازصنایع اعلام می کنند که محصول آنها توسط واسطه ها به خارج از کشور قاچاق و در آنجا به فروش می رسد و ارز آن با نرخ آزاد و گران تر به بازار بر می‌گردد که این شرایط  خود تولید کننده محصول نمی‌توانند با واسطه‌ها برای صادرات رقابت داشته باشد.

وی افزود: برخی از صنایع نیز برای صادرات محصولات خود را به صورت ریالی به فروش می رسانند که آنها نیز مشکلاتی برای بازگشت ارز حاصل از صادرات خود به کشور دارند.

بختیاری گفت: ارز حاصل از صادرات حتما به کشور باید باز گردد اما صنایع در این شرایط مشکلاتی برای تحقق این امر دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توجه به تولید دانش بنیان کلید حل مشکل اقتصادی کشور است
  • اینوتکس ۲۰۲۴ میزبان ۳ نوآوری ایرانی
  • انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی از مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود
  • پیشرفت علم و فناوری در مرکزی نیازمند دانش بنیان کردن تولید است
  • انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی درباره مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود
  • بسیاری از دستاوردهای استان مرکزی همت سپاه و بسیج حاصل شد
  • چت‌جی‌پی‌تی حالا دیگر حافظه هم دارد
  • اهمیت کارگر و اثر کار و تولید در اقتصاد بر کسی پوشیده نیست
  • رفع تعهد ارزی مانع صادرات صنایع کنسرو
  • برنامه ریزی برای ایجاد ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور